קרה מה שהזהירו מפניו. ההתפרצות מעמתת אותנו עם המציאות הקשה ברצועה. כולנו מודעים למצב של מערכת הבריאות פה, כולנו עוקבים אחר מספר מכונות ההנשמה הפנויות, אחר מספר הבדיקות ואחר תוצאותיהן. כולנו מודעים גם למצב הכלכלי הקשה שבו הגענו למשבר הזה ולמצב התשתיות הרעוע ברצועה.
פיתוח כלכלי
במבט ראשון נדמה שמגפת הקורונה פסחה על רצועת עזה. מתועדים רק 76 מקרים מאומתים, מקרה מוות אחד, ואפס הדבקה קהילתית, כך שתושבי הרצועה יכולים להיחשב בני מזל. אפשר גם לטעון שהסגר שנכפה על ידי ישראל ומצרים, וברגיל חונק את האוכלוסייה, שימש הפעם כמגן. בתי הספר סגורים מאז מרץ, כמו ברב העולם, אך החופים והמסעדות נפתחו, ומשפחות יכולות להתכנס בלי צורך להתחשב במנהגי הריחוק החברתי.
אנתיסאר אבו מנדיל (50) ורסמייה זקוט (44) הן שתיים מתוך 41 הנשים שהקימו בעזה את “בלח פלסטין”, חברה לייצור ולשיווק מחית תמרים (עג’ווה) ועוגיות במילוי תמרים. החברה הפכה תוך ארבע…
מדי שנה, כעשרה ימים לפני תחילת הרמדאן, בבית קפה איסטנבול מקשטים בחגיגיות את הכניסה ואת החלונות שפונים לטיילת של עזה. יומיים לפני חודש הצום השנה, עובד השטח של גישה, מוחמד…
מזה כחודשיים שישראל אוסרת באופן גורף על הכנסה לרצועת עזה של ציוד תקשורת, בין היתר של מחשבים ניידים, טלפונים סלולריים, טאבלטים, כבלי רשת, מצלמות אינטרנט, ציוד היקפי נוסף וחלקי חילוף…