מאז תום המתקפה על עזה במאי 2021, ישראל מעכבת ומונעת כניסה של ציוד רב הנדרש לתיקון ולתחזוקה של מערכות המים והביוב בעזה ובכך היא מעמידה בסכנה את תפקודן
דוחות
על היעדר השקיפות במדיניות הישראלית בנוגע לתנועת סחורות לרצועת עזה וממנה
18 במרץ, 2021. בימים אלה העולם מציין שנה בצל מגיפת הקורונה. 12 חודשים שבהם נדחקו לקצה גבול יכולתן גם כלכלות ומערכות בריאות הנחשבות לחזקות בעולם. שנים של סגר והגבלות שמטילה ישראל על תנועת אנשים וסחורות הובילו לכך שעזה ניצבה מלכתחילה בפני משבר הקורונה העולמי כאשר מערכת הבריאות שלה לקויה וכלכלתה מדשדשת.
לרגל החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי כי קיימת לו סמכות שיפוט בעניין חשדות נגד ישראלים ופלסטינים ביחס למעשים שביצעו מיוני 2014 בגדה המערבית, כולל מזרח ירושלים, וברצועת עזה, ארגון גישה רואה לנכון לציין את הדברים הבאים.
כחלק מחובתה של ישראל להגן על בריאותם ועל ביטחונם של כל הנתונים לשליטתה, עליה לוודא כי חיסון נגד נגיף הקורונה זמין בישראל, בגדה המערבית וברצועת עזה. הדבר מצריך שיתוף פעולה הדוק עם הרשויות הפלסטיניות ועם הקהילה הבינלאומית ומוסדותיה, אך מעורבות גורמים אלה אינה משחררת את ישראל מאחריותה המהותית כלפי הפלסטינים החיים תחת כיבוש. על ישראל להשתתף במימון עלויות החיסון והפצתו, בלא תנאים.
לציון יום זכויות האדם הבינלאומי, גישה מציג ניתוח מגדרי של משטר ההיתרים הישראלי בעזה. מנגנון ההיתרים מגולם במסמך בעל תוקף משפטי מחייב שמפיק מתאם פעולות הממשלה בשטחים: "סטטוס הרשאות". הקריטריונים שבו, ועשרות הנהלים שנובעים ממנו, מכתיבים את האפשרויות המצומצמות, והבודדות, שבהן פלסטינים ופלסטיניות רשאים לבקש מישראל היתרים לנוע.
בראשית מרץ 2020 ישראל החמירה את הסגר על עזה, בצעד שמוסגר כמאבק בהתפשטות נגיף הקורונה. שלא כברוב מדינות העולם, ובישראל עצמה, לא היו מאז כל הקלות בהחלטה הגורפת, וישראל עדיין מגבילה יציאה מעזה אלא למקרים רפואיים דחופים ומלוויהם, ולמעט חריגים. התוצאה היא שנפח התנועה במעבר הצטמק לכשלושה אחוז משהיה בראשית השנה.
לעיתים תכופות מדי, עזה נבחנת רק כאזור סכסוך בעל צרכים הומניטריים ולא כבית לשני מיליון בני אדם, רובם צעירים מאוד, הזכאים לחיים בכבוד ובביטחון, לזכויות אדם ולפיתוח בר קיימא. לאחרונה קיים גישה בפעם השנייה פורום מדיניות בנושא עזה. השתתפו בו ישראלים ופלסטינים, דיפלומטים מ-15 מדינות, ונציגים של יותר מ-50 ארגונים.