ביום ראשון בלילה (17.9) הודיע מתאם פעולות הממשלה בשטחים כי “ידחה” את פתיחת מעבר ארז בתגובה לחידוש המחאות בסמוך לגדר בין ישראל לעזה, זאת לאחר שלושה ימים בהם המעבר היה סגור לחלוטין במהלך ראש השנה. בהודעה ציין מתפ”ש כי כניסת פועלים מעזה לישראל תחודש רק לאחר “הערכת מצב”. על פי דיווחים, הבוקר הוחלט להאריך את סגירת המעבר “עד להודעה חדשה”.
היציאה מעזה מתאפשרת, נכון להיום, רק לחולים שזקוקים לטיפול שאינו זמין ברצועה ולמלוויהם, לעובדים של ארגונים בינלאומיים ולפלסטינים המחזיקים באזרחות ישראלית. לגישה נודע גם על מקרים בודדים שהותרה יציאתם לצורך פגישות דחופות בשגרירויות וקונסוליות זרות. כל יתר האנשים שעומדים בקריטריונים הנוקשים של ישראל לתנועה במקרים “הומניטרים וחריגים” מנועים מלצאת מעזה דרך ארז, וכך גם יותר מ-20,000 תושבי הרצועה שמחזיקים בהיתרי עבודה, היתרי “צרכים כלכליים” והיתרי סוחר.
חסימת האפשרות לנוע דרך מעבר ארז היא ענישה קולקטיבית אסורה שפוגעת קשות בעובדים ובבני משפחתם, כמו גם באחרים שקיבלו היתר לצאת מעזה לצרכים הומניטריים דחופים.
“כל כוונתה ותוצאתה של החלטה זו היא פגיעה במכוון באוכלוסייה האזרחית והיא נובעת ממניעים ענישתיים פסולים ומהווה ניצול לרעה של שליטתכם על המעברים”, נכתב במכתב דחוף ששיגרנו היום לשר הביטחון, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, ויועצת המשפטית לממשלה. “מדובר בהחלטה בלתי חוקית, המנוגדת באופן מובהק לדין, לפסיקתו של בית המשפט העליון ואף להתחייבויותיה המוצהרות של מדינת ישראל. היא מובילה לפגיעה בלתי מוצדקת, בלתי סבירה ובלתי מידתית בזכות לתנועה, הזכות לתעסוקה ופרנסה, לחיי משפחה וגישה להזדמנויות, ולפגיעה באלפי משפחות ולשיבוש חיי המסחר והתעשייה ברצועה בכלל”.
שוב ושוב, ישראל מנצלת לרעה את שליטתה על המעברים עם רצועת עזה בהפרה בוטה של חובתה ככוח כובש לאפשר תנועה וגישה לכל הנחוץ לקיום חיים תקינים, תוך התנערות מתמדת מאחריותה כלפי פלסטינים. עליה לפתוח את מעבר ארז לתנועה מלאה, לאלתר.
להודעה לתקשורת בנושא זה, לחצו כאן.
לקריאת המכתב המלא, כאן.