ארגון גישה, יחד עם ראשי המועצות האזוריות שער הנגב, חוף אשקלון ואשכול, ומועצת המסיעים והמובילים, במכתב לראש הממשלה, שר הביטחון ושר התחבורה: קדמו לאלתר פתיחה של מעבר סחורות בצפון רצועת עזה

יום ד’, 14 בפברואר 2018: ארגון גישה, וראשי המועצות האזוריות – אלון שוסטר משער הנגב, יאיר פרג’ון מחוף אשקלון וגדי ירקוני מאשכול – יחד עם יו”ר מועצת המסיעים והמובילים, גבי בן הרוש, פנו אתמול במכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, שר הביטחון, אביגדור ליברמן ושר התחבורה, ישראל כ”ץ, בדרישה כי יפעלו לאלתר לפתיחת מעבר סחורות בצפון רצועת עזה.

בסוף פברואר יחולו הגבלות חדשות על תנועת משאיות נוסעות בכבישי הנגב המערבי אל מעבר כרם שלום וממנו. המעבר הוא כרגע שער הסחורות היחיד של רצועת עזה. ההגבלות הן תולדה של החלטת משרד התחבורה על רקע שנים של טענות בדבר סיכון בטיחותי של תושבי הנגב המערבי לנוכח עומסי התנועה שיוצרות המשאיות החולפות בכבישים.

לפני כשנתיים הגישה מועצת המובילים והמסיעים עתירה נגד יישום המגבלות; ארגון גישה הגיש בשם תושבי הרצועה התנגדויות נחרצות למתווה; בנוסף, מנכ”ל משרד הביטחון לשעבר, האלוף (במיל’) דן הראל, כתב למשרד התחבורה כי “מגבלות על התנועה בדרכים המובלות ממנו [מעבר כרם שלום] ואליו כרוכה בהשלכות מרחיקות לכת על הצרכים האזרחיים וההומניטריים שישראל נדרשת לספק לרצועת עזה”.

במכתב לשרים מודגש כי הפתרון ההגיוני והכלכלי ביותר לבעיות הבטיחות בכבישי הדרום הוא יישום ההוראה של משרד הביטחון לפתוח מעבר סחורות בצפון הרצועה. פתיחת מעבר צפוני תביא להקלה מיידית בעומס על הכבישים שמובילים למעבר כרם שלום, הממוקם בנקודה הדרומית ביותר במפגש בין עזה וישראל, ואף תוזיל את עלויות שינוע הסחורות מעזה ואליה. כך תוכל ישראל גם לתמוך במי שמתפרנסים ממכירת סחורות לרצועה וגם לסייע לפיתוח הכלכלי של עזה, מה שתואם את האינטרס הביטחוני המוצהר שלה.