בלילה שבין שני לשלישי (8-9.5) פתחה ישראל במתקפה נוספת ברצועה, שעודנה מתמשכת. נכון לשעת הפרסום, לפי משרד הבריאות בעזה, בתקיפה הישראלית נהרגו עד כה 25 בני אדם, רבים מהם אזרחים בלתי מעורבים. מבין ההרוגים, שישה ילדים וארבע נשים. בנוסף, על פי משרד הבריאות, 76 אנשים.ות נפצעו בתקיפה הישראלית, בהם 24 ילדים ו-13 נשים, חלקם במצב אנוש.
עם פתיחת המתקפה הלילית על עזה, הודיעה ישראל על סגירה של המעברים ארז וכרם שלום עד להודעה חדשה. המעברים מהווים עורק חיים חיוני של 2.2 מיליון פלסטינים.ות ברצועה. מאז אתמול, ה-10.5, בשעות הצהריים שוגרו מעזה מאות טילים לכיוון ישראל. על פי דיווחים שונים, רבים מהן נחתו בשטחי הרצועה.
בסגירת מעבר ארז לתנועת אנשים, מנעה ישראל את יציאתם של חולים הזקוקים לטיפול רפואי, פעמים רבות טיפול מציל חיים, אשר אין בנמצא בעזה. לפי משרד הבריאות בעזה, במהלך יום שלישי ורביעי, ישראל מנעה את יציאתם של 292 חולים ומלווים. רוב החולים הם חולי סרטן, ו-15 מהם היו אמורים לצאת לקבלת טיפול רפואי המוגדר כטיפול מציל חיים. בנוסף, נמנע מעברם של הפלסטינים המעטים שעומדים בקריטריונים הישראליים לתנועה לצרכים שהיא מגדירה “הומניטריים וחריגים” נמנעת גם חזרתם של תושבי עזה המועסקים בישראל כפועלים, ושל אחרים שהיו מחוץ לרצועה עם תחילת המתקפה.
עם סגירת מעבר כרם שלום לתנועת סחורות, נחסמה כל יציאה או כניסה של סחורות לרצועה וממנה, כולל של דלקים לתחנת הכוח האחת הפועלת בעזה כיום. בשל כך, ב-9.5 בשעות הערב, הודיעה החברה לחלוקת חשמל בעזה שהחליטה ליישם בתחנת הכוח מתכונת חירום, במסגרתה הופסקה פעילותה של טורבינה אחת מתוך שלוש הטורבינות שפועלות בשגרה.
מעבר רפיח ושער סלאח א-דין, שבין עזה למצרים, פועלים בימים אלה במתכונתם הרגילה. נזכיר כי רק מי שעומד בקריטריונים שקובעת מצרים רשאי לצאת או להיכנס לעזה דרך רפיח. גישת דייגים לים בעזה נחסמת על ידי הרשויות המקומיות מאז ה-9.5 בשל הלחימה.
יחד עם עמיתינו במרכז אל מיזאן לזכויות אדם בעזה, עדאלה – המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל, ורופאים לזכויות אדם – ישראל, שיגרנו היום מכתב בהול אל שר הביטחון, היועצת המשפטית לממשלה ולמתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ”ש). בפנייה, קוראים הארגונים להפסקה מיידית של התקפת האוכלוסייה האזרחית ומטרות אזרחיות ברצועת עזה ופתיחה מיידית של המעברים לצרכים הומניטריים. במכתב הודגשה החובה המוטלת על מדינת ישראל לדאוג לצרכיהם של תושבי רצועת עזה ולתפקוד המערכות האזרחיות ברצועה, בין היתר על ידי הבטחת הגישה לציוד הומניטרי.
בסיכום המכתב, צויין כי “קשיים ביטחוניים, לרבות סכנות הנשקפות בעת הלחימה, אינם פוטרים את ישראל מחובותיה ההומניטריות כלפי תושבי הרצועה. הפרתם של כללים אלה מעלה חשד רציני להפרה בוטה של דיני הלחימה שעלולה להגיע לכדי פשעי מלחמה, והינכם נדרשים להפסיקם באופן מיידי“.
לקריאת המכתב המלא, לחצו כאן.