ביום שני, 26 באוגוסט, הודיעה ישראל על קיצוץ באספקת הדלק שהיא מאפשרת להעביר לצורך הפעלת תחנת הכוח היחידה ברצועת עזה. לפי החלטת ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו, ישראל תמנע הכנסה של מחצית מהכמות הנדרשת לתחנה “עד להודעה חדשה”.
בתגובה שלח ארגון גישה מכתב בהול לראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו, למתאם פעולות הממשלה בשטחים כמיל אבו רוקון, וליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, ובו קריאה לביטול לאלתר של הצמצום באספקת הדלק, המהווה מעשה אסור של ענישה קולקטיבית.
בפניה צוין כי הקיצוץ בכמות הדלק יגרור אחריו פגיעה חמורה בצרכיה ההומניטריים של האוכלוסייה של עזה, אשר כבר כעת סובלת מתנאים אנושיים והומניטריים קשים ביותר. “ההחלטה הנוכחית על הקיצוץ בהעברת הדלק מכוונת ונועדה לפגוע באוכלוסייה אזרחית חפה מפשע והיא צעד שישראל אינה יכולה לנקוט בו מכל סיבה שהיא”, נכתב.
בהמשך, שלחו חברי הכנסת עאידה תומא-סלימאן ועופר כסיף מכתב הממוען אף הוא לשר הביטחון, למתפ”ש וליועמ”ש המחזק את דרישת גישה לבטל את מניעת כניסת הדלק לרצועה. “הקיצוץ במעבר הדלק צפוי לפגוע בכל תחומי החיים ברצועה,” כתבו חברי הכנסת, “בהם מערכות הבריאות, החינוך, הביוב, המים והתברואה. מערכות אלו נמצאות גם כיום על סף קריסה בשל המחסור החמור הקיים בדלק”.
ישראל מסגרה את צעדי הענישה כתגובה לירי מתוך הרצועה. ירי בלתי מובחן לעבר ריכוזי אוכלוסייה מנוגד לחוק הבינלאומי ואין לו הצדקה; העיקרון לפיו אזרחים הם מטרה אסורה מחייב את שני הצדדים.