18 באוגוסט, 2020. תחנת הכוח היחידה ברצועת עזה הפסיקה הבוקר את עבודתה, משנגמר מלאי הדלק במאגריה. ישראל מונעת כניסה של דלקים לרצועה מאז יום חמישי, 13.8, כחלק משורה של צעדי ענישה קולקטיבית. ישראל גם מונעת כניסה של חומרי בניין מאז יום שלישי 11.8, והשבוע אסרה על יציאה של דייגים לעבודתם בים.
ברגיל, כלל החשמל שמסופק לתושבי הרצועה מורכב מ-120 מגה-ואט שנרכשים מישראל ובין 63 ל-70 מ”ו שמייצרת תחנת הכוח בשלוש טורבינות. לתחנה שלושה מאגרים, שיכולים להכיל שלושה מיליון ליטר סולר. מאגר גדול יותר, של 10 מיליון ליטר, עדיין בבנייה. את הסולר שמפעיל את תחנת הכוח מממנת קטאר. בתחנת הכוח מעריכים כי כעת יסופקו לא יותר מארבע שעות חשמל רצופות, שלאחריהן הפסקות של בין 14 ל-16 שעות, ארבע עד שש שעות חשמל ביממה. בשל הצריכה האופיינית לקיץ, ייתכן שיסופקו רק ארבע שעות ביממה.
לפי גורמים במשרד האנרגיה קיים חשש לאספקה הרציפה לכלל בתי החולים. רובם חוברו למוקד אספקת החשמל כדי להבטיח 24 של אספקת חשמל, אך עדיין לא ברור אם ניתן יהיה לעמוד בדרישה. צפויים שיבושים במערכות הטיפול בשפכים ובמשאבות מערכת אספקת המים. במרכזי הבידוד הממוסדים ברצועה שוהים כאלפיים איש וגם אליהם תגיע מהמערכת אספקה של עד ארבע שעות. שנת הלימודים ברצועה נפתחה לא מכבר, ובבתי ספר רבים הלמידה מתקיימת במשמרות. ייתכנו שיבושים במפעלים ובבתי מלאכה.
כל אלה יצטרכו להישען על פעולת גנרטורים, בזמן של מחסור בדלקים. כמויות מסוימות של סולר לשוק הפרטי נכנסות ממצרים דרך שער סלאח א-דין, ואינן יכולות לחפות על מה שלא נכנס מכרם שלום. ככל שיתארך המחסור, הנזקים לכלל האוכלוסייה, בריאותה, יכולתה להתפרנס ולקיים חיים תקינים עוד ייפגעו. נזכיר כי תנאי החיים ברצועה קשים מלכתחילה בשל תשתיות לא מספקות, כלכלה משובשת, תוצאה בעיקר של הסגר המתמשך שמשיתה ישראל. בעידן של משבר עולמי על רקע התפשטות הקורונה ומגבלות התנועה החמורות עוד יותר, תנאי המחייה והבריאות שבריריים עוד יותר.
על ישראל לחזור בה מיד מצעדי הענישה הבלתי חוקיים ומהפגיעה המכוונת בזכויות האדם של תושבי הרצועה.