דיווח ב”הארץ” חושף את מדיניותה של ישראל לסרב לטפל בבקשות הומניטריות לכניסה וליציאה של פלסטינים לרצועת עזה, כולל פלסטינים אזרחי ישראל, אם במסמכים הנלווים לבקשות מופיעה חותמת או כיתוב של “מדינת פלסטין”. ברוב המקרים הכיתוב מופיע במסמכים כמו דו”חות רפואיים או הודעות פטירה שהונפקו על ידי הרשויות הפלסטיניות.

“אחד המקרים עלה בעתירה שהגיש בדצמבר ארגון ‘גישה’ לבית המשפט המחוזי בירושלים, בדרישה לאשר את יציאה של תושבת עזה ושלושת ילדיה לגדה כדי לבקר את בן זוגה שעמד לעבור ניתוח מסכן חיים. העתירה הוגשה לאחר שבקשות קודמות שהגישה האישה נדחו ללא הסבר.

“בדיון הוסכם כי ארגון ‘גישה’ יגיש למתפ”ש מסמך רפואי רשמי, המונפק בידי משרד הבריאות הפלסטיני, בנוגע למצבו הקריטי של בן זוגה. עם זאת, המדינה דרשה כי המסמך יוגש אליה רק דרך הוועדה האזרחית הפלסטינית ברצועה משום שהיא ‘לא מעבירה מסמכים הנושאים את הכותרת ‘מדינת פלסטין’. ואכן, רק לאחר שהאישה הגישה את המסמך לוועדה והכיתוב ‘מדינת פלסטין’ הושחר, אושרה יציאתם של האישה וילדיה מעזה לגדה.

“במקרה נוסף הגישה אישה בת 72, אזרחית ישראל, בקשה להיכנס לרצועה כדי שתוכל להשתתף באבל על מות אחיה. האישה אמנם הגישה את תעודת הפטירה של אחיה, אך במת”ק (מפקדת התיאום והקישור) טענו כי ‘המסמכים אינם תקינים’. בשיחת טלפון שקיימה המחלקה המשפטית של ארגון ‘גישה’ עם המת”ק נאמר כי ‘מדינת ישראל לא מכירה במדינת פלסטין, וכל מסמך שאנחנו מקבלים עם הכיתוב הזה מבחינתנו הוא מסמך שאינו תקין'”.

סירוב לטפל בבקשות מכיוון שעל המסמכים הרשמיים התומכים בהן כתוב “מדינת פלסטין”, הוא מדיניות פוגענית וענישתית, דוגמה למשחקי אגו פוליטיים הנעשים על גבם של תושבי עזה וניצול ציני ואסור של מצוקתם הגוברת.

לכתבה המלאה, לחצו כאן.

רשויות בישראל מסרבות לטפל בבקשות להיתרים אם מופיעה בהן חותמת “מדינת פלסטין”
חותמת “מדינת פלסטין” לפני ואחרי שהושחרה.