30 במאי, 2021. ישראל טרם השיבה לפעילות מלאה את מעבר ארז ומעבר כרם שלום מאז הודיעה על סגירתם המוחלטת ב-11.5. יותר משבוע חלף מאז הפסקת האש, אך ישראל ממשיכה להגביל מאוד תנועה מעזה ואליה, ואוסרת לחלוטין הוצאת כל תוצרת מהרצועה למכירה מחוצה לה. ישראל מגבילה את מרחב הדייג המותר ברצועה למרחק זעום של שישה מייל מהחוף. עם זאת, בדף של איגוד החקלאים מדווחים כי חיל הים הישראלי יורה לעבר דייגים וסירות דייג גם בתוך המרחב המותר.
מאז ה-25.5, ישראל מתירה מעבר דרך ארז במקרים מצומצמים מאד, בעיקר לזרים ולעיתונאים. ישראל מתירה יציאה דחופה של חולים באמצעות אמבולנסים ובנסיבות מיוחדות בלבד, ומונעת כך, בין היתר, יציאה של חולי סרטן לטיפולים שאינם בנמצא ברצועה. גישה וארגונים נוספים כבר התריעו בפניה דחופה למתאם פעולות הממשלה בשטחים ושר הביטחון כי גם התנהלות זו בלתי חוקית ובלתי סבירה באופן קיצוני.
דרך כרם שלום נכנסות לעזה רק משאיות נושאות מזון, תערובת מזון לחיות המשק, וסיוע הומניטרי המיועד לארגונים בינלאומיים. משרד החקלאות ברצועה מסר לגישה כי האיסור הנמשך על הוצאת כל תוצרת מעזה למכירה בגדה המערבית ובישראל גרם להצפה של תוצרת חקלאית בשוק המקומי, למכירה במחירי הפסד, להשמדת גידולים ולנזקים כספיים גדולים לחקלאים ולסוחרים.
עקב ההגבלות והמחסור בחומרי בנייה שנחוצים לשיקום מבנים אזרחיים ברצועה, מחיר טון אחד של מלט בעזה נסק ב-27%. האיסור המתמשך על כניסת דלקים לתחנת הכוח פוגע באספקת החשמל הכוללת לתושבים ומוסיף לערער את תפקודן של מערכות הבריאות, המים והתברואה. חברת החשמל בישראל סיימה לתקן היום את הקווים שניזוקו בתוך ישראל במהלך הלחימה. על פי עדכון של חברת החשמל בעזה, אספקת החשמל לתושבים היא 165 מגה וואט, כשליש מהביקוש, ומספיקה ל-6 שעות חשמל רצופות, המלוות בנתק של 12 שעות. דובר חברת החשמל ברצועה מסר לגישה כי קיים מחסור חריף בציוד ובחומרים שנחוצים לתיקון נזקים שנגרמו לרשת החשמל במהלך הלחימה.