
1 בנובמבר, 2018. דלק שנרכש מכספי ממשלת קטר מאפשר להפעיל עוד טורבינות בתחנת הכוח היחידה ברצועה וכך להגדיל משמעותית את שעות האספקה הרציפה של חשמל. ב-24 באוקטובר, החלו בתחנה להפעיל טורבינה שנייה מבין הארבע שבתחנה. ב-28 באוקטובר, לראשונה מאז ינואר 2017, הופעלה גם טורבינה שלישית. כניסת הדלקים נעשית בתיווך האו”ם. בשילוב עם החשמל שנרכש מישראל, לתושבים מגיעה כעת אספקה ברשת במחזורים של כשמונה שעות, שלאחריהן שמונה שעות נתק. יש עדויות כי לפעמים שעות האספקה אף מתארכות ושעות הנתק מתקצרות. הסכם המימון הקטרי, בסך 60 מיליון דולר, יספיק רק לחצי שנה של הפעלת שלוש הטורבינות בתחנה.
ד”ר רפיק מליחה, מנהל תחנת הכוח, הסביר כי שלוש הטורבינות יחד מפיקות כעת כ-80 מגה ואט. החברה לחלוקת חשמל מאשרת זאת אך מוסיפה שתחנת הכוח מספקת 75 מגה ואט בלבד לרשת החשמל. אובדן החשמל נובע ממצבן הירוד של התשתיות ושל השנאים בתחנה. על הטורבינה הרביעית של התחנה מבצעים בימים אלה פעולות תחזוקה, אך ד”ר מליחה מעריך שלא תופעל גם לאחר שתתוקן, לאור מגבלות העומס של רשת החלוקה.
כיום עומד לרשות התחנה מאגר קטן לאחסון דלק, המכיל עד 300 אלף ליטרים של סולר. מאגר ההפעלה של הטורבינות מסוגל להכיל עד 700 אלף ליטרים סולר נוספים. אלה מספיקים לימים ספורים של פעולה. מאגר גדול יותר, עם קיבולת של עד 20 מיליון ליטר שנמצא בקרבת התחנה, הופגז על ידי ישראל ב-2014, וטרם שוקם.
לדברי ד”ר מליחה, כדי להבטיח את המשך פעילותן הסדירה של שלוש הטורבינות, יש לאפשר כניסה של דלק דרך מעבר כרם שלום גם בימי שישי. היות שאין בתחנה מאגר שיכול לאחסן כמויות גדולות של סולר, בימים שבהם לא מוכנסים דלקים דרך כרם שלום, אספקת החשמל עלולה להיפגע. על הסולר להיות מאוחסן בסמוך לתחנה למשך שמונה שעות לפחות בטרם משתמשים בו, זאת כדי לאפשר לחלקיקים שבסולר לשקוע וכך למנוע פגיעה בטורבינות.